Signature project

Mile End Extension

Mile End, SA

This charming extension provides a new open-plan living space built onto the back of a 1930s Mile End cottage.

The design incorporates new kitchen, dining and bathroom facilities with a unique sliding door on the diagonal, opening up to the back yard.

A new side entrance has been carved into the side of the old house, an intimate nook clad in recycled brick.

Crafted copper splashbacks, distressed timber and hand-poured concrete benchtops create a luxuriously earthy ambience, with warmth and texture.

There is attention to detail at every moment. From the hidden bookshelves, the handmade lighting pendants, to the indoor-outdoor shower complete with a custom-made pivoting shower screen door.

More images of this project...

Architectural drawings

project details

Location: Mile End, Adelaide SA

Private Commission

Timeframe: 2017-18

Construction: Approx $2500/m2

Architectural & Interior Design: Fireside Architecture

Builder: P6 Projects & BT Construct

Craftspeople: Alchemy Engineering, Damien Chwalisz

Engineer: Denlin

Energy: Lime & Soda

Photography: Danny Brookes